Ürög (Irig): a legjobb szerémségi szőlő itt terem

Minden szakmai leírás és elemzés szerint az Ürög (Irig) környéki lejtőkön érnek a legjobb szerémségi borok alapanyagai.  A természet adta, a szőlőtermesztésre igazán tökéletes földrajzi adottságokat kihasználva, nem véletlen, hogy az állami szektorban is az első korszerű szőlőültetvényeket ezeken a területeken Karlócán és Ürögön hozták létre.

Kovacevic Pincészet (Vinarija Kovačević)

A környék egyik legismertebb pincészete a Kovačević Pincészet, amelynek története 1895-ben kezdődött. A mainstream bor rajongók számára különösen ajánlott a különösen cserszegi fűszerest, chardonnay-t és olaszrizlinget megkóstolni!

A borászat címe, elérhetősége:

Cím: Kralja Petra 221 22406 Irig, Srbija

Telefon: +381 63 10 44 934

E-mail: vinskakucakovacevic@gmail.com

Mačkov Podrum

Sokan, különösen a fiatalabb generációból a Mačkov Podrum-ra szavaznak, szerintük ugyanis az itteni Chardonnay sokkal erősebb hatást vált ki az emberből, mint más pincészetek hasonló tétele.  A Sauvignon Blanc világszínvonalú, valamint a Frajla márkanevű rosé is óriási sikernek örvend. A vörösborok közül a Pinot noir és a Merlot szintén kötelező minden látogatónak. 

A borászat címe, elérhetősége:

Cím: Zanatski centar bb, Irig

Telefon: 022/462-492

E-mail: office@mackovpodrum.co.rs

Weboldal: www.mackovpodrum.co.rs

Hopovo Pincészet (Vinograd Hopovo) 

Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyon, áll a pincészet cégérén. Ezzel bizonyára sokan egyetértenek. Különösen ajánlott tradicionális kínálatukból a Pinot Noir, Cabernet Sauvignon és a Cabernet Franc tesztelése, de előre bocsátható, rossz bort itt biztosan nem talál. 

A borászat címe, elérhetősége:

Cím: Vinogradi Hopovo, Irig 22406, Szerbia

Telefonszám+381 63 469130

Kapcsolódó cikkek