Wine vision by Open Balkan 2022: íme a nyertesek

Több mint 150 pincészet mutatkozhatott be számos kísérőprogram és üzleti kommunikációs lehetőség mellett lebonyolított Wine vision by Open Balkan fesztiválon. A fesztiválról a honlapunkon itt és itt olvashatnak.

Szerbiát a gyorsan fejlődő boros országok közé sorolja a nemzetközi bortársadalom, a rendezvény pedig további ösztönzésnek bizonyult a szerbiai, különösen a vajdasági borászatok számára, hiszen  az egész idei szezon nemzetközi és szerbiai színterén is a Fruška gora borainak sikereitől volt hangos. 

Platina minősítést nyert tételek

Platina medált érdemelt a fehérborok között, a 95 pontot elérő zombori (Sombor) VRT Vinarija Vrt pesak sivi nevű bora és az újvidéki (Novi Sad) Verkat pincészet Verkat Grašac beli 4.0 tétele. Utóbbi elnyerte a “Trófea az őshonos fehérborért” címet is 96 ponttal. Hasonló sikert könyvelhetett el a topolyai (Topola) Vinarija Aleksandrović borászat Rodoslov száraz vörösbora, szintén 96 ponttal. Mindösszesen 1 ponttal maradt le a Fruškogorski vinogradi Tri sunca traminac kasna berba tétele. A 95 pont itt is platina érmet ért, ám ezúttal az édesborok kategóriájában. 

Aranyérmes tételek

A bátmonostori (Banoštor) Fruškogorski vinogradi pincészet Quet Grašac KPK tétele 92 pontot ért, amellyel a kisremetei (Mala Remeta) Vinarija Deurić klasszikus chardonnay-ja mellett együtt képviselték az aranyérmesek élmezőnyét a vajdasági borrégiókból.

Két ponttal maradt le a zombori (Sombor) Smiljković 90 pincészet Grašac nevet viselő bora, illetve a Tarcal-hegység lankás nyugati lejtőin elterülő Šid-ben munkálkodó Trivanović pincészet Optimus elnevezésű fehér bora. 

A teljes lista az alábbi linken érhető el: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iBPpcBgSN3Cf7M5L0_2_wMalCGJ-aWE5/edit#gid=1512118866 

Kövessék Facebook-oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine 

Fotók: Wikpedia Commons 

Kapcsolódó cikkek