Szabadkai bormustra, 2. állomás

A Pinot Noir napja, Palics

A Petra nevet viselő családi borászat (Vinarija Petra) volt a következő vendéglátóhely, amelyet meglátogattunk. A Gubičak család szőlőbirtoka a Palicsi-tó partján fekszik, ami ideális feltételeket nyújt a szőlőtermesztéshez. Igazi családi birtok, 11 hektár területet ölel fel, amelyből legalább 3 hektár szőlőültetvény 7 évnél idősebb. Ide is előre bejelentkeztünk, a vendéglátónk Pinot noir fajta szőlővel a kezében várt minket. 

Egy igazi érdekességet, a pincészet egyik legkülönlegesebb borát, a venezuelai csokoládéval megfűszerezett Pinot Noir-t is megkóstolhattuk. A bor és az egyedi kézzel készített csokoládégyöngyök íze talán elsőre meghökkentő, de néhány korty után magával ragadó. Két fajta csokoládés bor is található a pincészet kínálatában, a PETRA Pinot Noir Barrique és a PETRA Pinot Noir. Előbbiben az érett cseresznye és málna, utóbbiban pedig a rozmaring dominál. Mindkét kiváló ital alapja a legjobb minőségű jávai tejcsokoládé. 

Emellett ajánljuk még a pincészet klasszikus borait is a Pinot Grigio-t (szürkebarátot) és a Traminit! A teljes kínálatot itt tudja megtekinteni és megvásárolni: http://www.vinarijapetra.com/

Kövessék Facebook oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

 

Fotók: DKMT Wine

Kapcsolódó cikkek