Az agrártárca kiemelten támogatja a határon túli termelők fennmaradását

A magyar Agrárminisztérium képviselője fontos bejelentést tett Bácsfeketehegyen, a Vajdasági Borudvar rendezvény ünnepélyes megnyitóján.

Ökrös Oszkár nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a határon túli kis-és közepes termelők sorsának alakulását és minden eszközzel támogatják fennmaradásukat, ezzel lehetőséget biztosítva az értékes helyi ízek piacon maradását.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a Kárpát-medence számos magyarlakta területéről érkeztek borászok a programra, amely ezáltal – az egy nemzetben gondolkodás jegyében – az anyaországi és a határon túli magyarság közötti párbeszédet is erősíti. A program az agrártárca és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége közös szervezésében valósult meg, célja a kulturált borfogyasztás és a jó minőségű magyar borok népszerűsítése, jó hírnevének terjesztése.

Az agrártárca fontosnak tartja a történelmi borvidékek fejlődését, hiszen kiváló minőségű boraikkal közösségteremtő és -fenntartó szerepet töltenek be, országhatáron innen és túl. Ökrös Oszkár hangsúlyozta, hogy a Kárpát-medencében működő, tevékeny civil agrárszervezetek munkája, együttműködése a magyarság megmaradásának egyik záloga. A Vajdaságban a tárca együttműködő partnere a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége (VASZ), amely évek óta a vajdasági magyar gazdákért dolgozik, érdekeiket képviseli, áldozatos szakmai munkájával hozzájárul a gazdálkodók fejlődéséhez és a vidék fellendüléséhez.

Fotók: Wikpedia Commons

Kapcsolódó cikkek