Winelovers Wine Awards

Boros poharaktól volt hangos a budapesti Continental Hotel három teljes napon át június végén. Az első ízben megrendezett Winelovers Wine Awards a „Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor” kiválasztásból kinőtt nemzetközi borversenyre 14 országból 623 tételt neveztek a borászatok. 

A Winelovers Wine Awards legnagyobb erőssége az volt, hogy a nemzetközi borvilág magas képesítésű szakembereit kérte fel a bírálatra. Elsődleges cél volt, hogy a bírálat után a kóstolt tételek külföldön is reflektorfénybe kerüljenek. 

Winelovers Wine Awards díjazottak

Összességében 555 érmet osztottak ki, Gold, Silver, Bronz és Commended kategóriában. Az 555 érmes bor közül 62 kapott aranyérmet, 137 pedig ezüstérmet, valamint további további 22 különdíj kiosztására is sor került.

A Hajós-Bajai borvidéken munkálkodó borászatok közül az Antal Pincészet Cserszegi fűszeres, Kékfrankos és Pinot Noir tétele mellett a Koch Borászat Késői Chardonnay is 80 pont felett végzett. A Koch Borászat Extra Brut tétele a régió győztese, nagyon erős 84 ponttal. 

A Kunsági borok még ennél is jobb eredményekkel büszkélkedhetnek. Minden nevezett tétel 80 pont fölé jutott a láthatóan éles szemű zsűri előtt. Nevezetesen a Béla Borászat, Font Pincészet, Frittmann Testvérek, Gedeon Birtok, Szentpéteri Borpince és Vass Borászat is büszkén érkezhetett haza a versenyről. A régióból a Frittmann Testvérek Olívia Cuvée 2021-es tétele egészen 87 pontig jutott.

A teljes eredménylista megtekinthető a Winelovers Wine Awards weboldalán: https://wineloverswineawards.com/results 

Kövessék Facebook-oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

Kapcsolódó cikkek