Top50 Fruska gora

A Szerémség bortermelői számára fontos esemény zajlott a čortanovci Villa Stanković falai között. Immár ötödik alkalommal szervezték meg 2022. szeptember 1-jén a Szerémség Borainak Bemutatóját. A Vajdaság és egyben a Szerémség kulturális és borászati seregszemléjén 40 borászat vett részt. Többek között bemutatták a Szerémség 50 legjobb borának megválasztott tételt is. Ezek a borok a következő évben viselhetik a Fruška gora Top 50 megkülönböztető jelzőt, amit nemzetközi zsűri választott ki. Ez az árujelző garancia arra, hogy a borok autentikus szerémségi karakterű és egyedi borok. Több mint 150 bormintát küldtek minősítésre, ezekből kerültek kiválasztásra a legjobbnak tartott tételek.

A rendezvényt Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke nyitotta meg, és ebből az alkalomból jelentette be Sremski Karlovciban a Nemzeti Szőlészeti és Mezőgazdasági Intézet létrehozását is. A cél – mint mondta – az, hogy kutatási, laboratóriumi és egyéb borászati berendezések fejlesztéséhez megfelelő pénzügyi segítséget tudjanak nyújtani, végső soron pedig a szerémségi borok minőségének további javítása.

A rendezvény szervezője a Srem – Fruška gora (Szerémség) földrajzi eredetmegjelölésű Szőlő- és Bortermelők Egyesülete.  Célja a Fruška gora, mint borvidék népszerűsítése, ahol világszínvonalú borok teremnek.

A rendezvény lehetőséget adott számos üzleti találkozóra is – a kellemes gasztronómiai esemény és borkóstoló keretein belül.

Kövessék Facebook-oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

Fotók: Wikpedia Commons

Kapcsolódó cikkek