Növekszik a szerb borok iránt az érdeklődés

2022. szeptember 19-21 között Piemont szívében, Alba városában tartották azt a borturisztikai konferenciát, amelyen számos borturisztikai úti cél is szóba került. Egy, a szakemberek körében végzett felmérés mutatott rá arra, hogy a résztvevők közül nagyon sokan Szerbia borainak felfedezését tartják a legígéretesebbnek.

“Az elmúlt hat évben megdupláztuk a bortermelésünket, most 430 termelőnk van. De a legfontosabb ebben a körben, amivel rendelkezünk, az a “Nyitott Balkán” borút. Szomszédainkkal, az albániai és észak-macedóniai, valamint a szerbiai borászatokkal együtt egy új márkát kívánunk létrehozni, a nyitott balkáni borászatokat. Hisszük, hogy régióként új turisztikai és borászati márkát tudunk létrehozni, és felvehetjük a versenyt az olasz, francia és portugál nagy borászatokkal” – mondta Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési miniszter.

A szeptember elején megtartott belgrádi borkiállítás sikeres premierje után a Turisztikai Világszervezet részéről is érkezik támogatás.

“Szeretnénk 2023-ban valami még nagyobbat és nemzetközibbet szervezni Szerbiában, ami a bort és a gasztronómiát illeti. Sokan azért utaznak, hogy eddig ismeretlen gasztronómiai élményeket gyűjtsenek, élelmiszereket és borokat ismerjenek meg. Ez egyre fontosabb része az utazásainknak, és örülünk, hogy Szerbia nagyon aktív partner és része ennek a projektnek. A jövő évi rendezvényre még több szakembert, influenszert és médiát fogunk vonzani” – mondta Zurab Pololikashvili, a Turisztikai Világszervezet főtitkára.

“A nyarat Szerbiában fogom tölteni” – mondta Federico Pedini Amato, San Marino turisztikai minisztere. Ezzel a gondolatával vélhetően nincs egyedül.

Kövessék Facebook-oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

Fotók: Wikpedia Commons 

Kapcsolódó cikkek