Borértő közönség: feltörtek a borrégiók

A magyarok nem csak fogyasztani szeretik a bort, hanem a borral kapcsolatos ismereteiket is folyamatosan bővítik. A bor fajtája, a borászatok és a borrégiók ismerete, amelyek a borfogyasztási szokások elsőrendű meghatározó tényezője is egyben.

A Hilltop nem reprezentatív kutatása azt támasztja alá, hogy a fogyasztók a borok fajtája és a borászatok alapján választják ki borokat és elsősorban a már számukra ismert termelők új termékeit keresik. Több, mint negyedük azonban immár a borvidékek alapján választja ki a megvásárlandó terméket! Ez a mutató az elmúlt években sokkal alacsonyabb volt, így nyilvánvalóan a Csongrádi borvidék, Hajós–Bajai borvidék és a Kunsági borvidék is jelentős előrelépést tudhat magáénak az ismertség terén. 

A kitöltők csupán 43,2%-a tippelt jól, hogy hány borrégió van Magyarországon, azonban a válaszadók több, mint kétharmada ismerte hazánk borvidékeinek számát (22).

A kutatás során kiderült, hogy a válaszadók jelentős része még mindig nincs tisztában azzal, hogy kedvenc bora melyik régióból származik tehát a borfogyasztó társadalom ismereteit a jövőben is fejleszteni szükséges.

Kövessék Facebook oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

Fotók: Wikpedia Commons 

Kapcsolódó cikkek