InterFest 2022 borfesztivál: ahol az összefogás tökéletesen működik

InterFest 2022 borfesztivál: ahol az összefogás tökéletesen működik 

Az idei újvidéki (Novi Sad) InterFest borfesztivált 2022. június 16-a és június 18-a között rendezték meg 

A régió egyik ismertebb borfesztiválját sok ezren látogatták meg, a korlátozások után az ünnepi fesztiválhangulat minden pillanatával magával ragadta a közönséget.

Az idei, immár hagyományosnak mondható InterFest rendezvényegyüttesben 90 bortermelő vett részt Szerbiából, Magyarországról, Horvátországból, Montenegróból, Szlovéniából és Bosznia- Hercegovinából.  2022 volt az első év, hogy szlovákiai borok is képviseltették magukat.

Jadranka Beljan Balaban, a rendezvény szervezőjeként a fesztivál sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az idegenforgalmi irodák kínálatában egyre gyakrabban szerepelnek a vajdasági borpincészetek. Elmondása szerint az “InterFest” az elmúlt években sokat tett a vajdasági borok mellett a szerb bor és a szerb borkultúra népszerűsítéséért. Az első InterFest óta a rendezvény elsődleges célja, hogy magasabb szintre emeljék a borkultúrát a régióban, és segítse a kis borászatokat. Időközben közülük sokan nagyot fejlődtek, és többé nem nevezhetők kis borászatoknak, hiszen a leghíresebb külföldi borszemléken nyert díjak mellett ez már nem megfelelő megfogalmazás. Ma már elmondhatjuk, hogy nagy utat tett meg és sokat fejlődött a szerbiai és a vajdasági borászat. A hazai borászatok közül a vajdasági, közülük is a Fruška Gora-i borászatok a legismertebbek – magyarázta a szervező.

Jó látni, hogy egyre több esetben a szavak tettekkel párosulnak.

Kövessék Facebook-oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwinea

Az alábbi, szervezők által közreadott videó jól szemlélteti a 19. InterFest különleges miliőjét. 

Kapcsolódó cikkek