Több mint 200 borminta érkezett a horgosi Nagy Honi Borversenyre

Több mint 200 borminta érkezett a horgosi Nagy Honi Borversenyre

A Nagy Honi Borversenyt először 2002-ben szervezték meg. A rendezvény az akkoriban még gyerekcipőben járó borversenyek első generációjának a tagja. A bemutatkozó rendezvényre akkor még csak 70 minta érkezett. Mára ez a szám 200 fölé emelkedett és a versenyre Albániából, Szlovákiából, Romániából, Magyarországról és egész Szerbia területéről érkeztek minták.

A mintákat több, mint 30 szakember zsűrizte.

A borversenyre természetesen kizárólag saját készítésű borokkal lehetett nevezni. A feltételek is egyszerűek voltak: mintánként 3 darab palackos bor leadásával, fehér-, vörös-, rozé- és desszertborok kategóriájában lehetett nevezni. A palackokon fel kellett tüntetni a bor fajtáját, színét, évjáratát, cukortartalmát, valamint termelői helyét.

„2018-ban 264 mintánk volt, tehát nagyon remélem, hogy ott leszünk valahol plusz-mínusz tíz százalékkal a 2018-as mintánál. Ha kevesebb lesz, nem baj, mert nagyobb területről érkeztek minták és ez nekünk pozitívnak számít.” – nyilatkozta Bacskulin István, a Szent Orbán Borlovagrend nagymestere a Pannon RTV-nek.

A verseny eredményeiről hamarosan beszámolunk

Kövessék Facebook oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

 

Kapcsolódó cikkek