Szentpéteri borpince: Néró Rosé

Szentpéteri Néró rozé 

A Szentpéteri borpince immáron három generációt felölelő családi pincészet a Kunsági borrégióban, azon belül is Kiskörösön. Majdnem 70 hektár területen művelnek szőlőt a homokos, löszös alapszerkezetű talajon. 

A borászat jellemzői, hogy fiatalos, lendületes, könnyed és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű borokat készítenek. 

Hagyományos és modern technológiák segítségével alakítják ki fehér-, rosé-, vörös és késői szüretelésű boraik jellegét, melyeket a térségre jellemző hungarikum- valamint világfajták határoznak meg.

Céljuk a fajtajelleges, prémium kategóriás borok készítése rendkívül jó ár-érték aránnyal párosítva, valamint izgalmas, különleges borok készítése a fogyasztók számára, emellett gazdagítani kívánják a Kunsági Borvidék hírnevét.

2011-ben idősebb Szentpéteri Attilától jött az ötlet, hogy nero rozét készítsenek. Már az első próbálkozások is hatalmas sikert arattak, ugyanis olyan gyümölcsösen friss és gazdag ízvilágú tételt sikerült elkészíteni, amely az akkor éppen trendi rozék között nagy kedvenc lett. Évről évre zsebelték be ezzel a borral az elismeréseket. Ezért is esett a választásunk a bemutatására. 

Ez a pincészet egyik legmeghatározóbb bora, csemegeszőlőből készült rosé különlegesség. Elegáns megjelenésű. Ez a bor egyedi ízvilággal bír, a kékszeder és mentaillat mellett élvezhetjük a fajta különleges zamatait. Igazi frissítő, könnyed nyári ital, enyhe szén-dioxiddal dúsítva. Frissen fogyasztva, főként forró nyári napokon, de akár a mindennapi beszélgetésekhez is kimondottan ajánljuk. 

Ételpárosításokat tekintve fehér húsokból, bárányból, halakból készült ételekhez, de aperitifként is kiváló.

Mint ahogyan azt már oldalunkon korábban is olvashatták a pincészet számos díjat elnyert az idei Vinagora Nemzetközi borversenyen, A Nero rozé ezüst érmes besorolást kapott. Valamint ifjabb Szentpéteri Attila elhozhatta a “Legeredményesebb fiatal borásznak” járó elismerést is. 

Kövessék Facebook oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

Kapcsolódó cikkek