Igazi borkaland Palicson

Igazi borkaland Palicson

A Palicsi borok világának (három borászat látogatásával) bemutatását megcélzó eseménysorozat vette kezdetét 2022-ben. A bortúra egy igazi kaland, hiszen csodás borokat és hasonlóan kiváló finomságokat kóstolhat az ide látogató.

Minden látogató számára nélkülözhetetlen információ, hogy a borkalandot kizárólag előzetes regisztrációval tudja igénybe venni, amelyet legalább 7 nappal az indulás előtt szükséges megtenni.            

A Palicsi-tó Forrás: Wikipédia

A közkedvelt fürdőváros, Palics,  a Vajdaság északi részén, az Észak-bácskai körzetben, Magyarország déli határától légvonalban 3 km távolságban fekszik.

A bortúra kizárólag előzetes egyeztetés alapján látogatható. A foglalást az alábbi linken tehetik meg: https://www.szerbiamagyarul.com/product/palicsi-bortura/

A választott esemény napján Szabadkáról autóbuszos transzfer segítségével indul a bortúra.

Részletes program

Első megálló a Maurer Borászat, ahol Maurer Oszkár fogadja látogatóit és nyújt betekintést a kilenc hektár alapterületű borászat tevékenységeibe és mutatja be eredményeiket, melyek a történelmi Krisztus, Remete és Kárász dűlőiből származnak. Igazán széles kínálat áll rendelkezésre az ide látogatók számára a klasszikus Kadarkától a Kövidinkán át több fajta desszertborig.

A következő megálló Zvonko Bogdan úr borászata, ahol nem csak csúcskategóriás borokat kóstolhatnak, de pazar látványt nyújt a szecessziós stílusban épült kastély is.

Az utolsó állomás a Majkin Salaš borászat, ahol egy igazi hagyományőrző éttermet tekinthetünk meg, igény szerint még meg is vacsorázhatunk a tradicionális ételek bőséges tárházából választva. Itt a borok mellett a friss házi gyümölcslevek is kóstolásra méltóak.

A látogatók ilyen és hasonló élményekkel gazdagodhatnak (Szabóné Éva tollából):

“Egy pohár bor a kezemben,
s a palicsi bortúra emlékemben.
Tiszta szívből mindenkinek ajánlom,
a lenyűgöző látványt garantálom.
Finom ízek találkozója,
a borkészítés beszámolója.
Festői kéz ihlette,
egyedi a borcímke.
Magas szintű munkavégzés,
elismerés a szervezés.
Egyszer ide el kell jönni,
utána elég csak rendelni.
Zvonko Bogdan Borászat,
dicséretből kap százat.
(szeretettel lejegyezte: Szabóné Éva)

Az adott borrégiók részletes információinak eléréséhez kattintson.

Kövessék Facebook oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

Kapcsolódó cikkek