Igazi Kunság

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat idén is megszervezte a már hagyományosnak nevezhető „Bács-Kiskun Megye Bora” c. borversenyt. 

A megye legkiválóbb borai versengtek a kitüntető címért, melynek előfeltétele a minőségi bor készítése iránti elköteleződés. A megye legjobb fehér-, rozé- és vörösborát a borvidéki borversenyen aranyérmet elnyert borok közül szakmai zsűri választotta ki Nemesnádudvaron, a Bor Bagoly pincében. Kovács István, a település polgármestere köszöntötte a bíráló bizottság tagjait és külön örömét fejezte ki, hogy Nemesnádudvar a rangos esemény helyszíne. 

A megye számára rendkívül fontosak a Duna-Tisza közének borászatai, melyek piac- és versenyképesek, erre már számos hazai és nemzetközi verseny is bizonyosságot adott. Az Alföld borainak méltó helye van az asztalainkon, az üzletek polcain. A Megye Borai külön emblémával ellátva képviselik a megyét rendezvényeinken, illetve nemzetközi színtéren is.

Bács-Kiskun Megye Fehérbora 2022:

Vass Borászat – Irsai-Tramini 2021 – Kiskőrös (Kunsági borvidék)

Bács-Kiskun Megye Rozébora 2022:

Szentpéteri Borpince Néró Rosé 2021 – Kiskőrös (Kunsági borvidék)

Bács-Kiskun Megye Vörösbora 2022:

Takács Pince – Kékfrankos 2019 – Érsekhalma (Hajós-Bajai borvidék)

2019-től külön elismerésben részesülhet a megyei borászok közül egy, aki az elmúlt években szakmaiságával, értékteremtésével olyan minőséget ért el, hogy érdemes a Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza címre. Ezt a címet idén Koch Pálma nyerte el.

Kövessék Facebook-oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

Képek forrása: Wikipédia Commons

Kapcsolódó cikkek