Borvidékek hétvégéje volt a kiskunsági Monoron, ahol új zenei fesztivál is indul

Két éves kényszerpihenő után ismét megtartották a Borvidékek hétvégéjét Monoron, ahol új zenei fesztivált is indítanak. Ezt már 2020-ban szerették volna megtenni, de a járvány közbeszólt.

Két éves kényszerű kihagyás után ismét megszervezték a Borvidékek hétvégéjét Monoron, a Kunsági borvidék északi csücskében. A tizedik alkalommal megtartott rendezvényen újra teljes programkínálattal várták a vendégeket, akik még soha nem voltak ennyien az ezer pince városának legismertebb rendezvényén.

A Borvidékek hétvégéje a magyarországi borrendek felvonulásával kezdődött, majd a város borának átadásával és borrendi tagavatással folytatódott. Az „Év Bora Monoron” címet 2022-ben a Strázsahegyi Borház Kékfrankos Rosé Gyöngyözőbora érdemelte ki.

A vendégek elsősorban a Kunsági borvidék kínálatából választhattak (Bács-Kiskun megyéből a Font Pincészet – Soltvadkertről, valamint a Sinkovicz és Kiss borászat – Tabdiból), de természetesen más magyarországi borvidékek is képviseltették magukat. 

Aki esetleg lemaradt róla, az jövőre bepótolhatja, mert a szervezők már most megkezdték a 2023-as rendezvény előkészítését. Akik nem tudnak várni és mindenképpen szeretnének ellátogatni Monorra, nekik ajánljuk az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Monori Pincezene Fesztivált (2022. július 16.), ahol amatőr zenészek és zenekarok mutatkoznak be, a strázsahegyi pincék társaságában.

Kövessék Facebook-oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal! https://www.facebook.com/dkmtwineKapcsolódó cikkek