Vršac borfesztivál 2022-ben is

Vršac borfesztivál

Vršac 2022. július 1-jén és 2-án megrendezi nagyszabású borfesztiválját, ahol több, mint 70 nemzetközi borászat vesz részt. A grandiózus rendezvény kiváló alkalmat biztosít arra, hogy összehozza a határon túli és a régióbeli borászokat, hiszen jelen lesz többek között Magyarország, Románia, Montenegró, Szlovénia és Horvátország is.

A fesztiválon a látogatók kiváló borokat kóstolhatnak, de meg is tudják vásárolni a kiválasztott tételeket, hiszen nem csak kiállítási, hanem értékesítési lehetőséget is biztosít a borfesztivál.

Vršac városa

A Belgrádtól mindösszesen 85 km-re északkeletre, a magyar határtól kb. 200 km-re fekvő város híres a kiváló szőlőhegyeiről. A helyiek szerint a „borunk a szőlőhegyek nagy ajándéka”. Nem szeretnénk ezzel az állítással vitába szállni. 

Fényes Elek (közgazdasági statisztikai és földrajzi író, a honismereti szemlélet és munkálkodás hazai megteremtője) 1851-ben a következőt jegyezte fel a településről: „Versecz, nagy és népes város, kiváló szőlőhegyén jó és sok bort termeszt”.

Amennyiben erre jár, ne hagyja ki a fesztivált, hiszen a felejthetetlen időtöltést nem csak a valóban kiváló borok garantálják, hanem a helyiek nagyon gondoskodó vendéglátása is! 

Izgatottan várjuk mi is az eseményt, amelyről a tervek szerint a helyszínről is jelentkezünk.

Az adott bor régiók részletes információinak eléréséhez kattintson. 

Kövessék Facebook oldalunkat, ahol naponta találkozhatnak friss információkkal!

https://www.facebook.com/dkmtwine

 

Vršac / Versec Forrás: Wikipédia

 

 

Kapcsolódó cikkek